Vučić: Odlučni smo da snažno i zajednički branimo vitalne, nacionalne i državne interese

Srna
Foto: Srna

BEOGRAD - - Njegova svetost patrijarh srpski Porfirije, članovi Svetog sinoda Srpske pravoslavne crkve /SPC/, predsjednik Srbije Aleksandar Vučić i srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik na sastanku u Beogradu izrazili su odlučnost da, zalažući se za mir, snažno i zajednički brane vitalne, nacionalne i državne interese.

“Predsednik Srbije je upoznao Njegovu svetost i arhijereje sa ozbiljnim izazovima i pritiscima sa kojima se susreću naša država i narod na Kosovu i Metohiji”, saopšteno je iz SPC.

Na današnjem sastanku učestvovali su Njegovo visokopreosveštenstvo mitropolit crnogorsko-primorski Joanikije, episkopi sremski Vasilije, bački Irinej i zvorničko-tuzlanski Fotije, kao i ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić.

“Svi prisutni na sastanku izrazili su odlučnost da zalažući se za mir, snažno i zajednički brane vitalne, nacionalne i državne interese”, navodi se u saopštenju.  

Aleksandar Vučić je istakao da je na sastanku sa patrijarhom srpskim Porfrijem i članovima Svetog Sinoda podijelio zabrinutost zbog svih izazova i pritisaka sa kojima se suočava srpski narod na KiM i srpska država.

- Odlučni smo da snažno i zajednički branimo vitalne, nacionalne i državne interese - napisao je Vučić na Instagram profilu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana