Vučić očekuje 2. maja konačno glasanje o Srebrenici u UN

Srna
Vučić očekuje 2. maja konačno glasanje o Srebrenici u UN

BEOGRAD - Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić očekuje da 2. maja u Generalnoj skupštini UN konačno bude glasanje o rezoluciji o Srebrenici, za koju lobiraju Bošnjaci i neke zapadne zemlje.

Vučić je rekao da u Njujork 16. aprila idu članovi Predsjedništva BiH Denis Bećirović i Željko Komšić, a da je on planirao da ode 22. aprila, pošto je 27. aprila sjednica na kojoj se očekuje da će biti rezolucija o Srebrenici koju će predložiti Njemačka i Ruanda.

On je ponovio da nema ništa protiv održavanja Bošnjačkog sabora, koji je Srbija spremna da organizuje, ali da mu veoma smeta kada se drugi bune zbog održavanja Vaskršnjeg sabora Srba.

Logično je, kaže, što se Srbi iz Srbije sastaju sa Srbima iz Republike Srpske, jer su i jedni i drugi pripadnici istog naroda, kao što je logično da se povezuju Bošnjaci.

On je dodao da Srbija želi da se povezuje sa Bošnjacima, da poveže Bošnjake iz Novog Pazara sa Bošnjacima iz Sarajeva.

-Želimo da izgradimo taj auto-put zato ćemo da gradimo tu vezu prema Kotromanu, prema Višegradu, pa neka njima ostaje nekih 90, 100 kilometara posle toga, u zavisnosti od deonice koje hoće do Sarajeva. Onda će moći iz Novog Pazara do Sarajeva za 2,5 sata da stignu. To zavisi od njih da li hoće ili neće - rekao je Vučić novinarima u Parizu, gdje se nalazi u dvodnevnoj posjeti.

Nakon što se sinoć sastao sa francuskim predsjednikom Emanuelom Makronom, Vučić je naveo da je domaćinu prenio da je situacija za Srbe na Kosovu i Metohiji nepodnošljiva i da je on to razumio.

On je rekao da očekuje Makronovu posjetu Srbiji u narednih nekoliko mjeseci, te dodao da je Srbija blizu potpisivanja ugovora za francuske borbene avione “rafale”, a da očekuje za dvije godine dolazak u Srbiju modnog brenda “Luj Viton”.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana