Vučić o rezoluciji EP: Dokle taj bezobrazluk može da ide

Tanjug
Vučić o rezoluciji EP: Dokle taj bezobrazluk može da ide

DAVOS - Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić je danas poručio iz Davosa da je Rezolucija Evropskog parlamenta u kojoj se "napadaju" secesionisti čist bezobrazluk.

"Vidite u ovom papiru Evropske unije, kažu da se napadnu svi secesionisti. A oni secesionisti, oni proveli nasilnu secesiju dela naše teritorije. Dakle, dokle taj bezobrazluk može da ide. Ne možete da izdržite, nemam reč koju bih upotrebio." navodi Vučić.

"Oni traže da osudimo one koji podržavaju secesiju, valjda delove KiM i delove BiH. Oni koji su bombardovali jednu zemlju i izvršili nasilnu secesiju. I vi to kada čitate da ne poverujete. I onda čitate deo medija: "Omča oko vrata Vučiću". Pa nije, to je omča za celu zemlju" dodao je  Vučić.

Vučić: Baš ih briga što lažu o Palama, mora da se pođe od njihove istine

Vučić je izjavio danas da dio bošnjačkih i hrvatskih medija u BiH i Hrvatskoj govori neistine o njegovom boravku na Palama 1992. godine jer ih ne interesuje prava istina, već mora da se pođe od istine koja njima odgovara.

Vučić je to rekao odgovarajući na pitanje novinara u Davosu, a povodom njegovog gostovanja u emisiji "Ćirilica" i pisanja medija u Hrvatskoj koji su podsmješljivo komentarisali njegove izjave.

"Mediji u Sarajevu su bili još gori od onih u Hrvatskoj, napisali su Vučić kao mladi radikal došao, išao do Vrbovice, pa su rekli nema vajde od njega pa ga vratili na Pale. Pogledajte kakvi su to lažovi - ima 50 slika od toga dana, Šešelj, Nikolić i ja obilazili smo Srbe oko Sarajeva, nisam imao nikakvo oružje, a sada oni znaju šta sam imao, a šta nisam", kazao je predsjednik Srbije.

Kako kaže, čak i oni priznaju da se ne vidi nikakva puška.

"Ali, šta ih briga, mogu da lažu, mogu da lažu do besvesti, a zašto to rade, to radi deo bošnjačkih i hrvatskih medija jer im ne pada na pamet da slušaju šta to govorim i radim u prethodnih 11 godina, jer mora da se pođe od istine koja njima odgovara", kazao je Vučić.

Ističe i da ih ne interesuje što tada nije bio član SRS, niti bilo koje druge političke partije.

Precizira da je to bilo 1992. godine, a da se tek u junu ili julu 1993. godine učlanio u SRS.

"I baš ih briga što lažu i nikoga ne interesuje prava istina", zaključio je predsjednik.
 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana