Vučić o Jokićevom povratku u reprezentaciju i uspjesima na OI

GS
Vučić o Jokićevom povratku u reprezentaciju i uspjesima na OI

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić komentarisao je odluku Nikole Jokića da igra za Srbiju ovog ljeta i osvrnuo se na učinak naših sportista prvog dana.

Kaže da nije doprinio Nikolinoj odluci da se odazove pozivu selektora Pešića, samo je "mogao da ga moli".

- Mile će da navija za obojicu, i za mene i za njega. Tako što sam ga (Jokića) javno molio, ali mislim da nisam dao doprinos. On je odlučio, ja sam samo mogao da ga molim. Ja bih želio da bude porodica njegova na okupu, da mu brata ne gone Amerikanci. Mislim da imamo dobru ekipu, jedini nemamo strance u ekipi. Nismo kupovali nečije državljanstvo. Svi koji dođu od Crnogoraca, Hrvata, kupuje za pozicije koje su deficitarne. Kod nas igraju oni koji su odrasli u našoj zemlji i koji su imali državljanstvo Srbije. Posebno sam ponosan zbog toga. Vjerujem da će da dođu do zlata ili srebra. Vidjeo sam da je Australija pobijedila Španiju. Mnogo su to opasne reprezentacije, više se plašim Kanade, nego Amerike. Mnogo su gadna reprezentacija sa Šejom i Marijem. Vjerujemo u naše momke, pobijedili su Kanadu na Filipinima. Sutra im želim sreću.

Srbija je prvog dana bila polovično uspješna. Novak je "počistio" Ebdena u prvom kolu, Mikec se plasirao u finale, dok su bokserka Sara Ćirković i strijelkinja Zorana Arunović eliminisane.

- Nisam pravio razliku, jednako sam navijao za Saru i Zoranu, kao i za Novaka, Damira, sve druge naše. Nekom drugom to morate da kažete. Možda pravimo tu grešku. Oni su to napravili spektakularno. Znam da su Rusi dali nalog svima onima da se piše negativno o Olimpijskim igrama, neki su rekli da se piše spektakularno. Ja mislim da je bilo spektakularno. Ne znam ko je pjevao francusku himnu, bila je fenomenalna. Što bih ja morao da budem srećan i zadovoljan svim, moj mali sin je bio zadovoljan nekim Minjonima, ne znam ni šta je to uopšte. Razgovarao sam sa većinom naših sportista, na vezi sam sa Zoranom, za svakog strepim, nadam se. Baš sam teško podnio za Zoranu i Saru, znam koliko su se spremale, Sara je bila u Tokiju na pripremama. Ona se trudila, bilo joj je najteže. Povratila se poslije treće serije, poručio je Vučić.


 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana