Vučić o dolasku kadeta u Srpsku: Poštovali smo sve procedure

GS
Vučić o dolasku kadeta u Srpsku: Poštovali smo sve procedure

BEOGRAD - Predsjednik Aleksandar Vučić izjavio je večeras da su sve procedure i nadležnosti poštovane u vezi sa defileom srpskih kadeta u BiH i naglasio da oni nikoga nisu mogli da ugroze.

Dodao je da se svaki dan protiv njega u regionu vodi besmislena kampanja.

"To je zbog Bećirovića i zbog Željka Komšića i svih njihovih medija koji su rekli da je Srbija krenula u agresiju poslije srpskog sabora zbog učešća kadeta Vojne akademije na memorijalnim skupovima obilježavanja tragedije srpskog naroda na Kozari", rekao je Vučić za Pink.

Istakao je da nažalost mediji nisu prenijeli kao vijest to što je i ministar spoljnih poslova BiH Elmedin Konaković potvrdio da je sve bilo u skladu sa procedurom i nadležnostima.

"Pa zato što su dva dana lagali, dva dana obmanjuju javnost, dva dana vode hajku, kako će sada da kažu, izvinite, mi smo najgori lažovi. Svi njihovi političari, svi njihovi mediji. Znate li da smo isto tako imali te kadete i 2017. godine? Na istim tim mestima. Imamo slike u Češkoj i Austriji. U Češkoj, Austriji, Sjevernoj Makedoniji, Grčkoj. To je najobičnija stvar i sitnica. Nikom to ništa ne znači, sve procedure smo poštovali i Ministarstvu inostranih poslova Bosne i Hercegovine uputili notu", rekao je Vučić.

Istakao je da naši kadeti nisu imali ni vojne čizme ni vojne uprtače i da nisu mogli nikoga da ugroze.

"Nego je samo važno voditi kampanju protiv Srba. Ja ih pitam zašto to radite Bošnjacima? Nama ne radite ništa. Ništa možete, ni ćete ništa da nam uradite. Što to radite Bošnjacima? Što to radite svom narodu kojeg terate da mrzi nekoga bez ikakvog razloga", naglasio je Vučić.

Naveo je da su tako i u Crnoj Gori rekli kako on, Vučić, ne da izvoz ulja u CG, iako su u toj zemlji kupili 2,2 miliona litara ulja više za šest mjeseci nego prošle godine.

"A imate samo manje, a ne više stanovnika. I to je ok. Dobićete sve normalno i kažemo nema nikakvih  problema. A ne, kreće onda: Vučić-Uljanov, veliko srpska ideologija koja se širi preko ulja i preko svega drugog.

Onda tekst Vučić dolazi na Petrovdan - to su zaključci srpskog sabora, Bog zna šta će da radi u Berane. U Berane hoću da obiđem crkvu koju sam obnavljao. Ne smem da odem ni crkvu da obiđem, kao što ne smem da odem u Jasenovac. Zašto je to sve tako? I sve koordinisano, naravno, i sve iz Zagreba, pogledajte, 500 tekstova ima tu poslednjih 10 dana", rekao je Vučić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana