Vučić dolazi u Mostar

GS
Vučić dolazi u Mostar

MOSTAR - Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić putuje danas u Mostar na 25. Sajam privrede, koji počinje sutra.

Predsjednika Srbije, na mostarskom aerodromu, dočekaće predsjedavajuća Savjeta ministara Borjana Krišto.

Time će biti obilježeno i uspostavljanje direktne aviolinije između Beograda i Mostara.

Sa Vučićem bi, kako je planirano, trebalo da razgovara i zamjenik predsjedavajućeg Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH Dragan Čović.

Takođe je najavljen i susret Čovića i Borjane Krišto s predsjednikom hrvatske Vlade Andrejom Plenkovićem.

Aleksandar Vučić naglasio je danas je otvaranje direktne avio linije Beograd - Mostar veoma značajna i za ljude iz Trebinja i okoline, kao i Zapadne Hercegovine i da je to prilika za razvoj partnerskih i ekonomskih odnosa Srbije i BiH.

Vučić je to rekao gostujući na RTS kada je ocijenio da je "avio linija Beograd -  Mostar naš interes, kao i interes BiH".

„Er Srbija“ od danas uspostavlja direktnu avio-liniju između Beograda i Mostara, a kako je ranije najavljeno iz ove kompanije, srpski nacionalni avio-prevoznik će do Mostara letjeti tri puta nedjeljno i to ponedjeljkom, petkom i nedjeljom.

Do Mostara će se letjeti avionom tipa „embraer 17“5, let traje 50 minuta, a karte koštaju od 56 evra po smjeru, odnosno od 104 evra za povratno putovanje u ekonomskoj klasi.

Generalni direktor Er Srbije Jirži Marek rekao je ranije prilikom potpisivanja ugovora o uspostavljanju linije da će to pozitivno uticati na ekonomski i privredni rast, olakšati kulturnu razmjenu i doprinijeti još boljoj saradnji na Zapadnom Balkanu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana