Vučević: Zabrana ulaska maloljetnicima u streljane dobra mjera

Tanjug
Foto: Tanjug

KRUŠEVAC - Predsjednik Vlade Srbije Miloš Vučević izjavio je danas u Kruševcu da smatra da bi zabrana ulaska maloljetnicima u streljane bila dobra korektivna mjera i dodao da vlada uskoro kreće u zakonodavne aktivnosti u tom smjeru.

Vučević je poslije obilaska TT zbora oružja i vojne opreme u Kruševcu rekao da bi vlada možda za mjesec dana mogla da uputi prve prijedloge zakona Narodnoj skupštine, a da će se i o ovome razgovarati i da će to svakako biti tema.

On je na pitanje novinara zašto još nisu izmjenjeni propisi o radu streljana, kojima bi se maloljetnim osobama onemogućio ulazak u njih istakao da podržava svaku mjeru koja je preventivna prema mladima.

“Mislim da bi to bila dobra korektivna mera da sprečimo moguće zloupotrebe i ne mislim da je samo to pitanje uzrokovalo, nažalost, ogromne tragedije i ubistva dece i ljudi koji su nam se desili pre nešto više od godinu dana”, objasnio je premijer. 

Naveo je da podržava sve restriktivne mjere kontakta maloljetnih lica u nekontrolisanim uslovima sa oružjem, pa je dodao da zato smatra da je obavezno služenje vojnog roka pravi put za mlade koji žele da nauče kako se rukuje vatrenim oružjem, koji bi to onda učili od oficira, podoficira i vojnika Vojske Srbije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana