Vučević: Helez neodgovornim izjavama ugrožava mir i stabilnost u regionu

Srna
Vučević: Helez neodgovornim izjavama ugrožava mir i stabilnost u regionu

BEOGRAD - Premijer Srbije Miloš Vučević ocijenio je danas da ministar odbrane u Savjetu ministara Zukan Helez nastavlja sa neodgovornim i neozbiljnim izjavama koje direktno ugrožavaju mir i stabilnost u regionu.

Vučević je, povodom optužbi Heleza na račun predsjednika Srbije Aleksandra Vučića i kritika Dejtonskog sporazuma, poručio da će Srbija uvijek braniti svoje interese i da neće dozvoliti da neodgovorne izjave i laži unesu nestabilnost.

On je naveo da ovakvi napadi ministra iz reda bošnjačkog naroda, nažalost, nisu izuzetak, nego svakodnevna praksa.

“Političkoj eliti u Sarajevu smeta ekonomski jaka Srbija i suverena politika koju sporovodi predsednik Vučić zajedno sa Vladom Srbije”, naveo je Vučević.

On je istakao da zato i ne čude konstantni napadi na Vučića, a sve sa ciljem slabljenja Srbije i Republike Srpske.

“Naša poruka i politika je jasna - mir, stabilnost i gledanje u budućnost. Sa Bošnjacima u BiH hoćemo da imamo najbolje moguće odnose. Srbija priznaje nezavisnost BiH u postojećim granicama, ali nikada nećemo odustati od podrške našem narodu u Republici Srpskoj”, rekao je Vučević.

Dejtonski sporazum je, kako je naglasio, temelj mira u BiH i regionu, i svaki pokušaj njegovog podrivanja predstavlja opasnost za sve narode Balkana, prenosi Tanjug.

“Srbija će uvek braniti svoje interese i interese srpskog naroda, i neće dozvoliti da neodgovorne izjave i laži unesu nestabilnost”, zaključio je Vučević.

Helez je sarajevskim medijima rekao da je “svako razdruživanje rat”, da “nikada više Vučić neće snajperom pucati na Sarajevo” i da predsjedniku Republike Srpske Miloradu Dodiku “niko ne brani da uzme svoju porodicu i ode u Beograd”.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana