VSTS traži informaciju o eventualnoj zloupotrebi CMS sistema za dodjelu predmeta

GS
Foto: Srna

SARAJEVO - Visoki sudski i tužilački savjet (VSTS) BiH naložio je danas informatičkoj službi da pripremi informaciju o tome da li je neko iz ovog saveta involviran u zloupotrebu CMS sistema koji dodjeljuje sudijama predmete.   

Član VSTS-a Biljana Simeunović je prilikom usvajanja dnevnog reda predložila da se izvrše provjere da li je neko iz VSTS-a involviran u zloupotrebe CMS sistema i tako pomagao suspendovanom predsjedniku Suda BiH Ranku Debevecu da dodeljuje slučajeve u Sudu BiH kome on želi.
    
Naloženo je informatičkoj službi da pripremi potrebnu informaciju koja će biti razmatrana pod tačkom razno i taj dio sjednice će vjerovatno biti zatvoren za javnost, saopšteno je, izmedju ostalog, iz VSTS.
    
Ova informacija je zatražena nakon što je sudija Sena Uzunović bez prethodne najave zamenila sudiju u postupku protiv predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika pred Sudom BiH, tvrdeći da joj je taj predmet dodeljen jer ima najmanje predmeta. Uzunović je preuzela predmet a da odbrana Dodika i sam optuženi o tome nisu bili upoznati. 
    
Odbrana Dodika zatražila je izuzeće sudije Uzunović, koja je, izmedju ostalog, tokom proteklog građanskog rata u BiH bila angažovana u tzv. Armiji BiH. Iz tog i drugih razloga odbrana sumnja u njenu objektivnost.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana