Aleksandar Karađorđević: Vrijeme kada je bezumlje zamijenilo razum

Srna
Aleksandar Karađorđević: Vrijeme kada je bezumlje zamijenilo razum

BEOGRAD - Tragičnih 78 dana 1999. godine, tokom strašne NATO agresije na SR Jugoslaviju, bili su akt terora i vrijeme kada je bezumlje zamijenilo razum, rekao je princ Aleksandar Karađorđević.

Princ Aleksandar je u svojoj poruci, povodom 24 godine od početka NATO agresije na SR Jugoslaviju, istakao da je to bilo vrijeme kada su glasovi dobronamjernih ljudi koji su apelovali da se ludilo okonča - bili ugušeni bombama.

"Akt terora, koji nisu odobrile UN, doneo je samo ogromnu patnju nevinim ljudima. Toliko života je izgubljeno i uništeno agresijom koja je nametnuta svim našim građanima i koja je ostavila ožiljke koji nas i danas podsećaju na nju", naveo je princ Aleksandar.

On je naglasio da sjećanje na ovu agresiju mora ostati živo i da nikada ne smiju biti zaboravljeni svi oni koji su tragično pali kao žrtve tog ludila.

"Oni uvek moraju biti u našim mislima, srcima i molitvama. Dugujemo njima, ali i nama, da se ovakva tragedija više nikada ne ponovi", poručio je princ Aleksandar.

Danas su se navršile 24 godine od početka agresije NATO-a na SR Jugoslaviju u kojoj je tokom 78 dana bombardovanja ubijeno 2.500 ljudi, među kojima najmanje 79 djece, dok je upotreba zabranjene municije sa osiromašenim uranijumom izazvala teške posljedice po zdravlje stanovništva, a cijela zemlja pretrpjela strašna razaranja.
 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana