Vrhunski sportisti bi mogli postati pripadnici Oružanih snaga BiH

Srna
Foto: Ilustracija

SARAJEVO - Ministarstvo odbrane u Savjetu ministara vodi razgovore sa Olimpijskim odborom BiH o postizanju sporazuma prema kojem bi vrhunski sportisti mogli postati pripadnici Oružanih snaga BiH, čime bi stekli bolje materijalne mogućnosti i uslove treninga za lakši nastavak sportske karijere.

Budući da su Oružane snage od 2007. godine član Međunarodnog vojnog sportskog odbora /CISM/, vrhunski sportisti koji bi postali pripadnici Oružanih snaga BiH, osim u redovnim, takmičili bi se i u sportskim aktivnostima u organizaciji CISM-a, saopšteno je iz Ministarstvao odbrane u Savjetu ministara.

Početni razgovor o postizanju adekvatnog sporazuma pokrenuli su ove sedmice pomoćnik ministra odbrane BiH za politiku i planove Dženan Redžo i glavni sekretar Olimpijskog odbora BiH Said Fazlagić sa saradnicima.

„Incijalni sastanak se temeljio na mogućnostima ostvarivanja bliže saradnje između Olimpijskog odbora BiH, MO i OS BiH te pružanja što boljih mogućnosti bavljenja sportom za pripadnike OS BiH, razvoja sporta u OS BiH, promocije vrhunskih sportista i sportskih rezultata ostvarenih na domaćim i međunarodnim događajima i slično. Potpisivanje sporazuma očekuje se uskoro“, navode iz MO BiH.

U saopštenju se dodaje da se potpisivanje ovog sporazuma očekuje uskoro.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana