Vrhovac: Osnovicu za obračun lične invalidnine uskladiti sa neto platom

Srna
Vrhovac: Osnovicu za obračun lične invalidnine uskladiti sa neto platom

LAKTAŠI - Predsjedništvo Saveza ratnih vojnih invalida /RVI/ Republike Srpske zaključilo je danas na sjednici u Laktašima da osnovica za obračun lične invalidnine bude usklađena sa neto platom u prethodnoj godini u Republici Srpskoj.

"Očekujemo, ako se to ne postigne u ovoj godini, da će se primjenjivati od 1. januara", rekao je Srni nakon sjednice predsjednik Saveza RVI Republike Srpske Dragan Vrhovac.

On je naveo da je na sjednici zaključeno i da se nastavi sa aktivnostima Saveza na poboljšanju zdravstvene zaštite ratnih vojnih invalida u Republici Srpskoj.

"Ima pomaka u ovoj oblasti, ali je ostalo da se uradi još dosta toga", istakao je Vrhovac.

On je naglasio da je potrebno da ratni vojni invalidi budu oslobođeni plaćanja lijekova sa liste "B", da se specijalistički pregledi ne čekaju duže od mjesec dana, da budu obilježena parking mjesta za ratne vojne invalide, te da u zdravstvene knjižice bude uneseno da je riječ o ratnim vojnim invalidima.

Nakon redovne i svečane sjednice Predsjedništva Saveza RVI Republike Srpske položeni su vijenci poginulim borcima Odbrambeno-otadžbinskog rata kod spomen-obilježja u Laktašima.

Savez RVI je zatim obilježio slavu - Svetog Pantelejmona, kojoj su prisustvovali resorni ministar Danijel Egić, predstavnici Saveza, kao i predstavnici grada Laktaši.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana