Vlasti pokreću istragu povodom potresnog snimka iz vrtića u Širokom Brijegu

GS
Foto: Dragana Mandić/Instagram

ŠIROKI BRIJEG - Nakon što se na društvenim mrežama pojavio snimak kako je teta u vrtiću s pozornice maknula dječaka s Daunovim sindromom, te im prema tvrdnjama majke Dragane Mandić poručeno da odu u drugi vrtić što je direktorica vrtića "Trnoružica" negirala, vlasti Širokog Brijega najavili su istragu povodom ovog slučaja.

"Preduzeće se sve potrebne mjere, a nadležne službe će istražiti i utvrditi sve okolnosti. Žao nam je zbog cijele situacije. Svako dijete treba zaštiti jer su djeca nešto najvrjednije što imamo" saopštili su iz Gradske uprave. 

Cijeli region je potresao snimak iz vrtića u Širokom Brijegu, na kom se vidi kako jedna žena sa pozornice, tokom priredbe sklanja petogodišnjeg dječaka sa Daunovim sindromom. 

Potom se pojavio još potresniji snimak, na kojem taj dječak sjedi na klupi u hodniku dok priredba traje, koji je objavila dječakova majka.

"Svako ima pravo na svoje mišljenje i Bogu hvala da je tako. Ja samo znam da neću stati i da moje dijete niko neće ugrožavati. Mislim da se sve vidi na snimcima i na slikama i sve će se saznati. Ništa još nije ostalo da se ne sazna, a naravno da će direktorka reći svoje" rekla je majka djeteta Dragana Mandić za Avaz.

Svog sina Jakova i ćerku Ritu je, naglašava, već ispisala iz tog vrtića, kako je i najavila. U cijeloj priči, kaže, postavlja se pitanje gde je bio asistent malenog Jakova?

"Teta koja je uzela Jakova sa pozornice nije njegov asistent. Njegov asistent nije bio uz njega. Mislim, želim da se zna da tete ne želim da uvlačim u sve ovo, one su divne i držale su do Jakova. Ali, zašto je Jakov dva mjeseca bio bez asistenta? Zašto me o tome niko nije obavestio? Zašto Jakov nije bio u grupi uredan kada se silazilo na pozornicu, nego je sjedio na teti koja stažira u papučama, nije bio u patikama? " priča Dragana za Avaz.

Iz vrtića "Trnoružica" su se jutros oglasili saopštenjem za javnost, gdje su u naveli "da se obraćaju povodom neistinih navoda gospođe Mandić koje je iste iznijela dana 21. decembra 2022. godine na društvenim mrežama, a koje neistinite navode su kasnije prenijeli pojedini internet-portali".

Naveli su, u najkraćem, da radnici vrtića odgovorno tvrde da je gospođa Mandić netačno i neobjektivno iznijela činjenice i opisala događanja na božićnoj priredbi u vrtiću koja se održala 20. decembra 2022. godine.

"Apsolutno su neistiniti navodi kako je dijete s poteškoćama bilo izdvojeno ili da mu nije bilo dopušteno da učestvuje na priredbi. Izdvajanje bilo kojeg djeteta nije bila namjera, niti je praksa radnika vrtića bilo koga da diskriminište ili ugrožava, a pogotovo ne djecu sa poteškoćama u razvoju" između ostalog su naveli iz vrtića.

Zdenka Zovko, direktorka vrtića koji je pohađao Jakov juče je rekla da je čitava situacija bila "iscenirana".

"Snimak na kojem je dijete ostavljeno u holu, gdje izgleda tako ružno, ja bih se zgrozila. Znači mama kada je krenula kući, obukla je svoje dijete, zatvorila je vrata pred ulaz tako da je ispalo da smo mi to dijete samo zatvorili a mi u drugoj prostoriji radili priredbu" ispričala je ona.

Ističe da je sve inscenirano da ispadne kao "da je dijete u kavezu". Prema njenim riječima, majka je uzela dijete, obukla, obula ga u prostoriji ispred ulaza gde je garderoba za djecu i snimila ga.
 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana