Vlada Srpske podržala uvođenje broja 112 uz zaštitu nadležnosti

Agencije
Vlada Srpske podržala uvođenje broja 112 uz zaštitu nadležnosti

BANjALUKA - Vlada Republike Srpske prihvatila je informaciju o Nacrtu zakona o dopunama Zakona o komunikacijama u dijelu koji se odnosi na uvođenje jedinstvenog evropskog broja za hitne slučajeve 112.

Vlada Srpske podržava uvođenje evropskog broja za hitne slučajeve 112, uz uvažavanje ustavnih i zakonskih nadležnosti Republike Srpske.

Ministarstvo saobraćaja i veza zaduženo je da Ministarstvu komunikacija i transporta BiH dostavi mišljenje na Nacrt zakona o dopuni Zakona o komunikacijama u dijelu koji se odnosi na uvođenje jedinstvenog evropskog broja za hitne slučajeve 112, saopšteno je iz Biroa Vlade za odnose s javnošću.

Zadužene su sve republičke institucije koje nakon donošenja ovog zakona na bilo koji način budu učestvovale u postupku uvođenja jedinstvenog evropskog broja za hitne slučajeve 112 sa tehničkog, organizacionog i svakog drugog aspekta, da obezbijede zaštitu interesa i nadležnosti Republike Srpske, navedeno je u saopštenju.

Iz Vlade su dodali da je zaduženo Ministarstvo saobraćaja i veza da u saradnji sa Ministarstvom za evropske integracije i međunarodnu saradnju o ovom zaključku upozna poslanike u Parlamentu BiH i ministre u Savjetu ministara iz Republike Srpske.

U informaciji se navodi da je Ministarstvo komunikacija i transporta u Nacrtu zakona uvažilo primjedbe koje su kao usaglašene na nivou Republike Srpske dostavljene u julu.

Nacrt zakona, koji je u prilogu informacije, stvara zakonski preduslov za uvođenje jedinstvenog evropskog broja za hitne slučajeve 112 u Republici Srpskoj i BiH, uz uvažavanje ustavnih i zakonskih nadležnosti u pogledu rada hitnih službi, napomenuli su iz Vlade Srpske.

Na jučerašnjoj sjednici prihvaćena je i informacija o Prednacrtu zakona o elektronskim medijima u BiH i Prednacrtu zakona o transparentnosti vlasništva nad medijima u BiH, te je saglasna sa daljim učešćem predstavnika institucija Srpske u radnoj grupi za pripremu Prednacrta zakona o elektronskim medijima u BiH.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana