Višković: Uskoro liječenje matičnim ćelijama u Srpskoj

SRNA
Višković: Uskoro liječenje matičnim ćelijama u Srpskoj

BANjALUKA - Predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković poručio je da je ponosan što će liječenje matičnim ćelijama u Srpskoj biti moguće u skorije vrijeme, te istakao da je donatorsko veče "S ljubavlju hrabrim srcima" pobjeda svih onih koji učestvuju u prikupljaju sredstva za uspostavljanje registra dobrovoljnih davalaca.

Višković je istakao da vjeruje da će ova humana akcija doprinijeti spašavanju mnogo života, jer gotovo da nema savremenog liječenja bez matičnih ćelija.

"Zahvaljujem se onim ljudima koji su prepoznali da ovo treba biti akcija. Svake godine smo imali akcije koje su dale veliki doprinos", rekao je Višković na donatorskoj večeri. On je naglasio da je važna i aktivnost institucija Republike Srpske, te podsjetio da se donatorsko veče održava 14. put.

"Svake godine je sve veći odziv i institucija i pojedinaca i građana i to govori da smo na pravom putu", dodao je Višković i ocijenio da su građani veoma podržali akciju. Humanitarni broj 1411 za uspostavljanje registra dobrovoljnih davalaca matičnih ćelija do sada je pozvan 90.711 puta u okviru donatorske večeri "S ljubavlju hrabrim srcima" koja se pod pokroviteljstvom predsjednika Republike Srpske Miloradom Dodikom održava u Banjaluci. Svi koji žele mogu donirati jednu KM pozivom na broj 1411 koji će biti aktivan do kraja decembra.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana