Višković: Suđenje Dodiku osmišljen projekat koji urušava dignitet BiH

Srna
Višković: Suđenje Dodiku osmišljen projekat koji urušava dignitet BiH

SARAJEVO- Predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković ocijenio je da proces protiv predsjednika Srpske Milorada Dodika i v.d. direktora “Službenog glasnika Srpske” Miloša Lukića predstavlja maltretiranje i da iza svega toga stoji CIA, te da Srpska treba da bude jedinstvena i da se zaštiti.

Višković je rekao da su oni osmislili na koji način treba eliminisati Dodika iz političkog života, a to je kroz ovo sudovanje.

Prema njegovim riječima, ovaj proces osmišljen projekat kojim se urušava dignitet BiH.

-Više nije bitno hoće li doći i kakva će biti presuda nego u vremenu predizborne kampanje, treba onemogućiti predsjednika SNSD-a da učestvuje u kampanji - rekao je Višković novinarima u Sarajevu nakon ročišta u Sudu BiH.

Naglasio je da pojedince interesuje što lošiji rezultat SNSD, čiji je Dodik lider, kako bi onda rekli da ova stranka nema podršku naroda.

-Zato pozivam građane Republike Srpske i sve naše glasače da ne nasjedaju na ove provokacije. Ovo je projekat. Prema tome, nikada nećemo nasjesti. I mi smo išli u škole i završavali fakultete, niste toliko pametniji od nas. Uvijek za vaš potez imamo odgovor -  istakao je premijer Srpske.

Naglasio da je u Republici Srpskoj potrebno jedinstvo kako bi se zaštitila, te ocijenio da se Sud BiH svaki dan urušava, jer ne drže dignitet institucije.

-Oni da žele dignitet institucije, oni da žele dignitet BiH, da žele suverenitet BiH ne bi radili ovo što rade, sami bi rekli da ne može jedan nelegalni stranac, kako se god zvao i odakle god došao, da donosi zakone mimo institucija, zakonodavnih organa - naglasio je Višković.

Pred Sudom BiH danas je nastavljen sudski proces protiv predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika i vršioca dužnosti direktora “Službenog glasnika” Miloša Lukića zbog “nepoštovanja odluka Kristijana Šmita”.

Ispred Suda BiH u Sarajevu, prije početka ročišta, okupio se veliki broj građana da bi pružili podršku Dodiku i Lukiću.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana