Višković: Srpska stabilna i otporna na sve izazove

SRNA
Višković: Srpska stabilna i otporna na sve izazove

SRBAC - Potpredsjednik SNSD-a Radovan Višković poručio je danas da je Srpska stabilna, likvidna, otporna na sve izazove koji nisu laki i bezazleni i ima podršku prijatelja koji joj daju snagu da se bori i izbori za svoja prava.

"Nismo sami, imamo podršku prijatelja i naših građana i nema mjesta dvoumljenja. Naša partija se zove Republika Srpska, a SNSD je pokret i Srpska nam je uvijek na prvom mjestu", rekao je Višković na sjednici Glavnog odbora SNSD-a u Srpcu.

On je ukazao da se Republici Srpskoj podmeće noga i sprečava pristup gdje je god moguće, te istakao da će Srpska u potpunosti stabilizovati svoje finansije za tekuću godinu i naredni period.

Višković, koji je i predsjednik Vlade Republike Srpske, podsjetio je na rast penzija od početka godine za 9,2 odsto, dodajući da se one redovno isplaćuju bez minuta zakašnjenja.

On je rekao da borci i radnici Srpske ne treba da brinu, jer se socijalna izdvajanja redovno isplaćuju.

"Mi smo subvenciju za poljoprivredu u prošloj godini u odnosu na 2022. godinu povećali za 105 miliona KM", podsjetio je Višković.

On je podsjetio da je isplaćeno 20 miliona KM štete uzrokovane zbog afričke kuge svinja, te ponovio da je značajna i podrška mađarske Vlade i da su domaći poljoprivredni proizvođači nabavili više od 2.000 novih traktora u protekle tri godine.

"Da li je to Srpska koja propada? Najveći broj zaposlenih govori o kondiciji naše privrede", poručio je Višković.

On je ukazao da postoje problemi, ali da su oni rješivi, jer je rukovodstvo Srpske spremno da radi na tome.

"Bez imovine Republike Srpske nema Srpske, ni penzija, ni plata, radnih mjesta, puteva, bolnica. O imovini Srpske nema pregovora", zaključio je Višković.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana