Višković: Srpska napravila najveći napredak u procesu evropskih integracija

Srna
Višković: Srpska napravila najveći napredak u procesu evropskih integracija

BANjALUKA - Predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković rekao je na sastanku sa novoimenovanim šefom Delegacije EU u BiH Luiđijem Sorekom da je Srpska u procesu evropskih integracija napravila najveći napredak u BiH, te da se određeni problemi u ovom zajedničkom procesu na nivou BiH ne nalaze u Srpskoj.

Višković je Soreki poželio dobrodošlicu i podsjetio na dosadašnju dobru saradnju sa njegovim prethodnikom, te ukazao na činjenicu da je Republika Srpska otvoren i iskren partner za nastavak puta BiH ka članstvu u EU, saopšteno je iz Biroa Vlade za odnose s javnošću.

On je na sastanku u Banjaluci naglasio da Srpska kao i do sada ostaje otvorena za sve oblike saradnje, koji su zasnovani na Ustavu BiH i mehanizmu koordinacije, te napomenuo da EU nije potpuna bez zemalja zapadnog Balkana, kao i da su ovi prostori tradicionalno i geografski integralni dio Evrope.

Soreka je istakao da ga raduje iskrena opredijeljenost predstavnika Republike Srpske za evpropske intergacije BiH.

On je naglasio da očekuje kvalitetnu saradnju zasnovanu na principu uvažavanja svih izabranih predstavnika u BiH, kao i to da on i njegov tim stoje na raspolaganju u vezi sa prevazilaženjem pitanja koja će doprinijeti napretku na evropskom putu BiH, te da je budući period prilika koju treba iskoristiti.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana