Višković: Sankcijama žele da ovo područje drže u zarobljeništvu

GS
Foto: Dražan Pozderović

BANjALUKA - Američke sankcije zvaničnicima Republike Srpske jasno govore da moćnicima nije do mira već žele da ovo područje drže u zarobljeništvu, kao zamorče i da eksperimentišu, poručio je premijer Srpske Radovan Višković.

Višković je dodao da ga sankcije ne zanimaju i da u Ameriku nije ni planirao da ide.

- Zvaničnici Srpske su se sve ove godine zalagali za očuvanje BiH u dejtonskim granicama i ako želite BiH da sačuvate, moramo se vratiti na dejtonske okvire - smatra Višković.

Smatra da se „iza uvođenja sankcija krije namjera razvlašćivanja i tihog gašenja Republike Srpske, ostvarivanje ciljeve iz 90-ih da BiH bude unitarna i da se u Sarajevu donose sve odluke“.

- Dok obavljam ovaj posao, neću nikad to dozvoliti, neću pristati na to. Uvijek sam pozivao na jedinstvo, dogovor, uvažavanje na poštovanje Dejtonskog sporazuma - istakao je Višković, piše RTRS.

, Kancelarija za kontrolu imovine stranaca Ministarstva finansija SAD uvela je sankcije srpskom članu Predsjedništva BiH Željki Cvijanović, predsjedniku Narodne skupštine Republike Srpske Nenadu Stevandiću, predsjedniku Vlade Srpske Radovanu Viškoviću i ministru pravde Milošu Bukejloviću zbog, kako su naveli, neustavnih i antidejtonskih akcija.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana