Višković sa predstavnicima kineske kompanije o izgradnji auto-puta i brze ceste

GS
Foto: RTRS

Predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković razgovarao je danas u Banjaluci sa delegacijom kineske kompanije Čajna šandong internešnal, koju je predvodio generalni direktor kompanije Cai Kun.

Na sastanku je razgovarano o trenutnom statusu zajedničkih infrastrukturnih projekata koje ova kompanija realizuje u Republici Srpskoj i o nastavku i mogućnostima unapređenja i proširenja postojeće saradnje, saopšteno je iz Biroa Vlade za odnose s javnošću.

Akcenat je stavljen na rješavanje tekućih pitanja u vezi sa izgradnjom auto-puta Banjaluka - Prijedor i na izgradnju brzog puta od Bijeljine do Sokoca, u smislu definisanja i projektovanja prioritetnih poddionica brzog puta.

Kun je upoznao Viškovića sa aktivnostima ove kompanije širom svijeta, istakavši da je strateški plan kompanije dugoročno prisustvo u Republici Srpskoj kroz realizaciju različitih infrastrukturnih projekata, prenosi RTRS.

Višković je zahvalio kineskim partnerima na podršci u realizaciji važnih projekata u Republici Srpskoj. Istakao je da će uspješna saradnja dvije strane biti nastavljena, ne samo na postojećim projektima, već i na budućim, na obostrano zadovoljstvo, navodi se u saopštenju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana