Višković: Razgovarano o realizaciji izgradnje HE "Bistrica" i novim projektima

Srna
Višković: Razgovarano o realizaciji izgradnje HE "Bistrica" i novim projektima

BANjALUKA- Predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković razgovarao je danas u Banjaluci sa predstavnicima dvije kineske kompanije o realizaciji projekta izgradnje hidroelektrane /HE/ "Bistrica", kao i mogućnostima saradnje na novim projektima u Srpskoj.

Višković je razgovarao sa predstavnicima Kineske državne kompanije za izvoz i osiguranje kredita Sinošur /China Export&Credit Insurance Corporation/ i kompanije Avik /China National Aero-Technology International Engineering Corporation/, saopšteno je iz Biroa Vlade za odnose s javnošću.

Premijer Srpske je istakao da je Republika Srpska do sada uradila mnogo na projektu HE "Bistrica" i da očekuje uspješan završetak na obostrano zadovoljstvo.

On je zahvalio kineskim partnerima što podržavaju projekte u Republici Srpskoj i izrazio nadu da će saradnja biti poroširena i na druge projekte.

Predstavnici kineskih kompanija zahvalili su Viškoviću za gostoprimstvo, te izrazili nadu da će ova posjeta ojačati odnose i unaprijediti saradnju između Republike Srpske i Kine.

Oni su izrazili i spremnost da projekat izgradnje HE "Bistrica" realizuju prema dogovoru, ali i da se nadaju da će uspješna saradnja sa Republikom Srpskom biti nastavljena i na drugim projektima.

Predstavnici kineskih kompanija istakli su da imaju znanja, sredstva i tehnologije da realizuju mnoge ideje.

Sastanku je prisustvovao ministar energetike i rudarstva Srpske Petar Đokić, kao i predstavnici "Elektroprivrede Republike Srpske" i uprave HE "Višegrad".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana