Višković: Radio sam u skladu sa poslovnikom Parlamenta

Srna
Foto: Vlada Republike Srpske

BANJALUKA - Mandatar za sastav nove Vlade Republike Srpske Radovan Višković rekao je danas da je, kada je riječ o dostavljanju ekspozea poslanicima, sve uradio u skladu sa Poslovnikom o radu Narodne skupštine Srpske.

”Nijedan mandatar ekspoze i sastav Vlade nije dostavio sedam dana prije sjednice Narodne skupštine Republike Srpske”, rekao je Višković u parlamentu Srpske odgovarajući na tvrdnje opozicije da im je ekspoze i sastav Vlade kasno dostavljen.

Višković je rekao večeras da su ugovori za realizaciju infrasturkturnih projekata u Srpskoj veći od četiri milijarde KM.

“U Srpskoj je povećan broj investicija i to je činjenica. Hvala poslanicima koji su govorili o ekspozeu, a razmatraćemo ono za šta budemo smatrali da je opravdano” rekao je Višković u završnoj riječi na posebnoj sjednici Narodne skupštine Republike Srpske o izboru novog saziva Vlade Srpske.

Poslanik SNSD-a u Narodnoj skupštini Republike Srpske Ranka Perić Romić rekla je da je potrebno podržati novi saziv Vlade Srpske i mandatara Radovana Viškovića jer je i u prethodnom periodu na najbolji način odgovorio izazovima sa kojima se susrela Republika Srpska.

Ona je istakla da je Vlada Srpske i u prethodnom periodu adekvatno odgovorila izazovima i održala fiskalnu i ekonomsku stabilnost Republike.

Romićeva je rekla da je dvije godine aktuelnog saziva Vlade Srpske proteklo u okolnostima i poteškoćama epidemije.

“U tim nemogućim uslovima došlo je do značajnog povećanja zaposlenosti. U 2022. godini došlo je do novog povećanja prosječne plate. Došlo je do rasta industrijske proizvodnje”, rekla je Romićeva tokom rasprave na posebnoj sjednici Narodne skupštine Srpske o izboru nove vlade.

Ona je napomenula i da su sve kategorije stanovništva Srpske u protekle četiri godine dobile određen vid pomoći od Vlade Srpske.

Romićeva je pozdravila rad na demografskim politikama Vlade Srpske i istakla potrebu za temeljnom reformom osnovnog obrazovanja u Republici.

Poslanik liste Za pravdu i red Zagorka Grahovac smatra da je potrebno raditi na demografskoj politici Republike Srpske jer, kako je rekla, Srpska 22 godine ima negativan prirodni priraštaj. /nastaviće se/ša/bon/boj/am00440

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana