Višković: Predstavnici Srpske brzo djelovali u korist građana

SRNA
Višković: Predstavnici Srpske brzo djelovali u korist građana

BANjALUKA - Premijer Republike Srpske Radovan Višković rekao je da Vlada neće dozvoliti da cijena električne energije bude povećana i da će iskoristiti sve mehanizme da ostane najjeftinija u regionu, kao i do sada.

Višković je naglasio da su predstavnici Srpske brzo djelovali nakon odluke Ustavnog suda i donijeli odluku kako električna energija ne bi poskupila za građane, saopšteno je iz Biroa Vlade Srpske za odnose sa javnošću.

Na današnjem sastanku, koji je organizovao Višković, a kojem su prisustvovali predsjednik Republike Milorad Dodik, ministri Petar Đokić i Miloš Bukejlović, direktor "Elektroprivrede" Luka Petrović, te predstavnici Regulatorne komisije za energetiku, zaključeno je da odluka Ustavnog suda neće dovesti do povećanja cijena električne energije za potrošače u Republici Srpskoj.

Na sastanku je usaglašeno da će Regulatorna komisija za energetiku donijeti rješenje kojim će se prilagoditi odluci Ustavnog suda o tarifama za obračun električne energije, a u okviru tarifnih grupa neće postojati podgrupe.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana