Višković: Predsjedik Republike da ne učestvuje u montiranom procesu

Srna
Foto: Skrinšot

DOBOJ - Predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković izjavio je da glavna poruka skupova “Branimo Srpsku” treba da bude da predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik ne učestvuje u montiranom procesu koji se protiv njega vodi pred Sudom BiH samo zato što je izvršavao svoju ustavnu dužnost.

”Ne treba da se zavaravamo, ako bi se urušila institucija predsjednika Republike onda više nema ništa od Srpske. Ako nema predsjednika Republike, onda je upitna i Narodna skupština i Vlada i sve ostale institucije. Oni koji to kreiraju znaju sve to”, rekao je Višković novinarima prije večerašnjeg skupa u Doboju.

On je istakao kako žele da procesuiraju predsjednika Republike, a unaprijed se već zna i ishod.

“I sudija i tužilac su Bošnjaci, nemam ništa protiv bošnjačkog naroda, ali iskustva koja smo imali u Sudu BiH daju nam za pravo da ne možemo vjerovati jednom takvom procesu. Znamo ko su glavni kreatori čitave igre i glavna poruka je da kažemo predsjedniku Republike Srpske da ne učestvuje u takvom procesu”, naglasio je Višković.

On je istakao da srpski narod ne želi da se ponižava institucija predsjednika Republike ni njene institucije.

“Ako ponižavate instutuciju predsjednika Republike Srpske, onda ponižavate i sve nas. Zato zahvalnost građanima što su prepoznali tu našu ideju i svojim odzivom daju punu podršku”, rekao je Višković.

Premijer Srpske je naveo da će već sljedeće sedmice, u srijedu, 1. novembra, naredni skup biti u Prijedoru, dan kasnije u Gradišci kako bi animirali građane, iako oni to i znaju, da je riječ o montiranom političkom ništavilu, sudskom procesu koji nigđe nije poznat u istoriji zakonodavstva.

“U ratu smo stvorili i krvlju platili Republiku Srpsku a 30 godina poslije toga neki moćnici misle da mogu da uzmu nadležnosti i uruše njene institucije počevrši od predsjednika Republike”, kaže Višković.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana