Višković pozvao Nikšića da zajedno otkoče sve projekte

Srna
Višković pozvao Nikšića da zajedno otkoče sve projekte

PELAGIĆEVO - Predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković pozvao je premijera FBiH Nermina Nikšića da zajedno otkoče sve projekte.

Višković je, povodom Nikšićeve izjave da su razlog osporavanja dva velika projekta u Srpskoj navodna secesionistička politika koju vodi Srpska, rekao da je "Istočna interkonekcija" u zastoju 15 i više godina, a tada niko nije pričao o secesiji Republike Srpske.

Premijer Srpske je istakao da su to projekti od važnosti za sve građane u ovoj zemlji i Hrvate i Bošnjake i Srbe, istakavši da gasovod koji bi se radio od Bijeljine prema Banjaluci i dalje do Prijedora ne bi bio samo za potrebe srpskom narodu.

On je podsjetio Nikšića da se Sarajevo i Federacija i griju i industrija radi na ruskom gasu koji dolazi zahvaljujući i Srpskoj i predsjedniku Miloradu Dodiku.

"Kome može da smeta aerodrom Trebinje i povezivanje BiH sa ostatkom svijeta? Smeta li vam `Buk Bijela`, hidropotencijal, zelena energija, čista energija? Pa, to je i vaša obaveza. To je obaveza i vas koji ste potpisali, kao i ja, da BiH ispunjava deklaracije prema Energetskoj zajednici u pogledu što veće proizvodnje zelene i čiste energije", rekao je Višković novinarima u Pelagićevu.

On je rekao da bi Nikšić trebalo da uloži napor kao premijer da se otkoči taj projekat, gdje je više od 20 poslanika iz Predstavničkog doma parlamenta BiH podnijelo apelaciju Ustavnom sudu, koji nije donio nikakvu odluku nego je, kakao je naveo, naložio komisiji za koncesije da nešto uradi, a ta komisija za koncesije ne postoji.

Višković je poručio Nikšiću da ako žele aerodrom u Bihaću, dobiće i Trebinju, te naglasio da je iznenađujuća izjava od Nikšića, sa kojim je do sada imao korektnu saradnju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana