Višković: Potrebni jedinstvo i što šira koalicija za očuvanje Srpske

Srna
Višković: Potrebni jedinstvo i što šira koalicija za očuvanje Srpske

BANjALUKA - Premijer Republike Srpske Radovan Višković rekao je da predstojeća godina, globalno gledano, neće biti laka zbog čega podržava napore predsjednika Srpske Milorada Dodika da stvori što je moguće stabilniju i širu koaliciju stranaka sa sjedištem u Republici koja će i dvotrećinskom većinom u parlamentu braniti republičke interese.

-Cilj toga je zaštita Srpske jer se jedino možemo sačuvati sa minimumom nekog našeg jedinstva. Potrebno je stvoriti što jači mehanizam odbrane interesa Srpske - naglasio je Višković.

On je istakao da je dvotrećinsku većinu u parlamentu Srpske važno imati radi zaštite vitalnog nacionalnog interesa Srba, a sve zbog iskazanih namjera ostala dva člana Predsjedništva BiH da rade na štetu Republike, pa i na stvaranju građanske države u kojoj bi srpski narod postao nacionalna manjina, hrvatski statistička greška, a bošnjački imao dominaciju i kreirao odluke.

-Srpski član Predsjedništva BiH Željka Cvijanović će po svemu sudeći biti prinuđena da potegne vitalni interes i da konačan sud da Narodna skupština Republike Srpske - rekao je Višković sinoć za prnjavorsku Televiziju “K3”.

On je naglasio da na tom planu treba biti jedinstven u zaštiti vitalnog interesa Srba i Republike Srpske bez obzira na to ko je vlast ili opozicija.

Višković je rekao da sluti da su rukovodstva pojedinih stranaka opozicije, odbijanjem da se uključe u ovu koaliciju, to uradila prema instrukcijama određenih centara moći.

On je naglasio da je cilj formirati dvotrećinsku većinu u Narodnoj skupštini Republike Srpske i da bi se određene prevaziđene i druge stvari mijenjale u Srpskoj poslije dugo vremena.

Višković je naveo da se to odnosi i na određene odredbe Ustava Srpske kao ključnog dokumenta svake organizovane zajednice i istakao da ništa na tom planu neće biti rađeno na bilo čiju štetu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana