Višković posjetio gradilište mosta na ostrvu Hajnan

Srna
Višković posjetio gradilište mosta na ostrvu Hajnan

HAJNAN - Predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković danas se, u okviru posjete Kini, sastao na ostrvu Hajnan sa predstavnicima kineske željeznice ( China Railway Engineering Group Limited – CREC), koja u Republici Srpskoj gradi dionicu auto-puta od Brčkog do Bijeljine.

Zajedno sa predstavnicima Kineske državne željeznice Višković je posjetio gradilište ove kompanije, koja na ostrvu Hajnan realizuje veliki i zahtjevan građevinski projekat - izgradnju savremenog mosta koji će imati mogućnost rotiranja, kako bi se sinhronizovali željeznički saobraćaj i saobraćaj na auto-putu.

"Dužina ovog rotirajućeg mosta je 170 metara, širina 31 metar, a težina 30.000 tona. Izgradnja je počela u septembru prošle godine i očekuje se da uskoro svi radovi budu završeni", saopšteno je iz Biroa Vlade Srpske za odnose sa javnošću.

Višković je istakao da je impresioniran radovima ove kompanije na ovom tehnički veoma složenom građevinskom poduhvatu i naglasio da je njegova želja da ova kompanija slične projekte realizuje u Republici Srpskoj.

Inženjeri Kineske državne željeznice upoznali su Viškovića prilikom posjete gradilištu i naglasili da će kvalitet radova u Republici Srpskoj biti jednak kvalitetu radova izrađenih u Hajnanu.
 

i

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana