Višković: Pokušavaju instalirati poslušnike koji treba da sprovedu prljave radnje Zapada

GS
Višković: Pokušavaju instalirati poslušnike koji treba da sprovedu prljave radnje Zapada

Predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković poručio je, nakon održanog žrijebanja u CIK-u, da su se obistinile tvrdnje predstavnika vlasti Srpske da Centralna izborna komisija BiH postaje još jači instrument u rukama zapadnih ambasada i zapadnih zemalja.

"Da se dvije godine od završetka Opštih izbora na prostoru BiH mijenja narodna volja i da se time na sve moguće načine pokušavaju u vlast instalirati poslušnici, koji bi u narednom periodu trebali da implementiraju one prljave i nečasne radnje koje zapadne ambasade provode u BiH u obračunu sa Republikom Srpskom", rekao je Višković.

Premijer je naglasio da je Narodna skupština jedino mjesto gdje se odlučuje o delegatima u Domu narodu Parlamentarne skupštine BiH.

"Ali očito da moćnici smatraju da preko svojih poslušnika u Centralnoj izbornoj komisiji mogu da krše i Ustav i zakone ove zemlje. Što se tiče samog žrijebanja, rezultat smo znali i prije današnjeg dana i u narednom periodu ostaje nam samo da se još čvršće i žešće borimo da odbranimo Republiku Srpsku, ali sada, ne samo od pojedinih stranih ambasada, nego i domaćih poslušnika", istakao je Višković i zaključio:

"Poručujemo građanima Republike Srpske da ćemo učiniti sve da sačuvamo, prije svega, institucije Republike Srpske, sve nadležnosti Republike Srpske, kao i samu Republiku Srpsku".

Novom političkom prevarom Centralna izborna komisija ranije danas je žrijebanjem dodijelila PDP-u petog delegata u Domu naroda BiH.

Prema CIK-u, PDP-ov Nenad Vuković bi trebalo da zamijeni Snježanu Novaković Bursać (SNSD).

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana