Višković počeo službenu posjetu Kini

Srna
Višković počeo službenu posjetu Kini

BANjALUKA - Predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković sastao se u Pekingu sa predstavnicima Kineske državne građevinske inženjerske grupe i Kineske željezničke inženjerske grupe, koji su pripremili svečani doček dobrodošlice premijeru Srpske koji će narednih nekoliko dana boraviti u službenoj posjeti Kini.

Tokom posjete Kini Višković će se sastati sa predstavnicima kineskih kompanija, te posjetiti sajam potrošačkih proizvoda i predstaviti potencijale Srpske, saopšteno je iz Biroa Vlade Republike Srpske za odnose sa javnošću.

Višković će razgovarati sa delegacijom grupacije "Sinofarm", te predstavnicima kompanija "Čajna enerdži grup" i Kineske nacionalne aero-tehnološke korporacije AVIK, kao i sa predstavnicima kineskih kompanija iz oblasti infrastrukture, građevine i željezničkog saobraćaja.

Nakon sastanaka koje će imati u Pekingu, Višković će sa članovima delegacije posjetiti i Hainan gdje se održava jedan od najvećih međunarodnih sajmova potrošačkih proizvoda "EKSPO 2023".

U okviru posjete sajmu, planirano je da se predsjednik Vlade sastane sa izlagačima i predstavnicima kompanija iz različitih oblasti.

Planirani su i sastanci na kojima će Višković predstaviti potencijale Republike Srpske, mogućnosti poslovanja, mjere i aktivnosti, kao i podsticaje koje daje Vlada Republike Srpske stranim investitorima, te sve ostale prednosti i mogućnosti ulaganja u Republiku Srpsku.  

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana