Višković: Nova rješenja za auto-put Doboj-Vukosavlje, ukoliko izostane EBRD

Srna
Višković: Nova rješenja za auto-put Doboj-Vukosavlje, ukoliko izostane EBRD

ISTOČNO SARAJEVO - Republika Srpska će do kraja godine donijeti odluku da li će biti nađena alternativna rješenja za realizaciju projekta izgradnje auto-puta na Koridoru “Pet ce” od Doboja do Vukosavlja ukoliko se Evropska banka za obnovu i razvoj /EBRD/ u dogledno vrijeme ne izjasni da li želi finansirati taj projekat, izjavio je u Istočnom Sarajevu predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković.

Višković je rekao da je danas u Sarajevu međunarodne predstavnike i predstavnike Federacije BiH upoznao o činjenici da je pisao EBRD-u u vezi sa realizacijom projekta izgradnje auto-puta na Koridoru “Pet ce” od Doboja do Vukosavlja.

“To sam rekao zato što imamo već spremne investitore koji čekaju da rade taj koridor, ali uvažavamo odnose i grant sredstva koje doznačava EU za takve projekte. Prije nepunih mjesec dana pisao sam EBRD-u pismo kojim sam tražio njihovo izjašnjenje da li žele nastaviti finansiranje izgradnje tog dijela puta ili ne”, rekao je Višković novinarima.

Predsjednik Vlade Srpske kaže da će neko vrijeme razumjeti i ako je u pitanju ćutanje na dopis, naglašavajući da će imati strpljenja poslije čega će Republika Srpska tražiti alternativno rješenje, bez obzira što u datom momentu gubi određena grant sredstva.

“Mi ne možemo čekati da se neko smiluje i kaže evo odobrićemo ta grant sredstva. Znači imaju zainteresovani investitori da putem koncesije grade taj dio auto-puta i mi ćemo sigurno do kraja godine donijeti odluku ako se EBRD ne izjasni da idemo u pravcu da iznađemo alternativno rješenje”, dodao je Višković.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana