Višković: Naša srca su sa porodicama stradalih

Srna
Višković: Naša srca su sa porodicama stradalih

BANjALUKA- Predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković uputio je telegram saučešća premijeru Ruske Federacije Mihailu Mišustinu, rukovodstvu i narodu Rusije povodom terorističkog napada u koncertnoj dvorani u Moskvi i osudio ovaj čin u kojem su stradali nevini ljudi.

"U ime Vlade Republike Srpske i svoje ime izražavam iskreno saučešće žrtvama i njihovim porodicama. Želim da im poručim da su naša srca sa njima u ovim teškim trenucima, i da se molimo za zdravlje provijeđenih", istakao je Višković.

On je naveo da je duboko potresen viješću o napadu u Moskvi i najoštrije osuđuje ovaj teroristički čin.

"Republika Srpska žali zbog ovog tragičnog događaja koji je zadesio prijateljsku Rusiju i vjerujem da će odgovorni za napad biti procesuirani", navedeno je u telegramu saučešća.

On je naglasio da je terorizam prijetnja koja ugrožava čovječanstvo, tako da svi zajedno moraju biti ujedinjeni u borbi za očuvanje mira i bezbjednosti u svijetu.

Federalna služba bezbjednosti Rusije saopštila je da je, prema preliminarnim podacima, 40 ljudi poginulo, a više od 100 povrijeđeno u terorističkom napadu koji se dogodio večeras u "Krokus siti holu" u podmoskovskom Krasnogorsku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana