Višković: Napravljena baza za izradu socijalne karte

SRNA
Višković: Napravljena baza za izradu socijalne karte

BANjALUKA - Predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković izjavio je danas da je napravljena baza za izradu socijalne karte i da će naredne sedmice biti predstavljeno šta je do sada urađeno.

Višković je rekao da su u bazi penzioneri, borci i druge socijalne kategorije, koji su bili obuhvaćeni i paketom energetske pomoći.

"Na osnovu matičnog broja izvršićemo trijažu. Naši ljudi će obići sve lokalne zajednice i nadležne centre socijalne zaštite. Do sada je detektovano 29 novčanih prava i 11 institucija. Imamo blizu 17 nenovčanih davanja koja značajno utiču na status određenog pojedinca. Zbog toga je trijaža neophodna", rekao je Višković na konferenciji za novinare.

Premijer je naveo da je potreban i kompatibilan sistem, te da je uspio u namjeri da se za mala finansijska sredstva dođe do adekvatnog rješenja.

"Nisu svi u prošlosti bili zainteresovani za rješavanje ovog pitanja. Sada imamo prvi i najvažniji korak", istakao je Višković.

On je naveo da će uskoro biti izrađena i socijalna karta, ali je i ukazao da je za rješavanje ovog pitanja potrebno mnogo vremena, te da će naredne sedmice u Administrativnom centru Vlade javnosti biti predstavljeno šta je do sada urađeno.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana