Višković: Najoštrije kazniti napadače na srpsku djecu

Srna
Višković: Najoštrije kazniti napadače na srpsku djecu

BANjALUKA - Predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković osudio je napad na srpsku djecu u Mostaru i isticanje fašističkih simbola, te zatražio da počionioci ovog gnusnog čina sa fašističkim predznakom budu najoštrije kažnjeni.

"Najoštrije osuđujem vandalski napad na djecu srpske nacionalnosti u povratničkom selu Baćevići kod Mostara, kao i isticanje fašističkih simbola na sportskom igralištu u ovom naselju od strane nepoznatih počinilaca", rekao je Višković.

On je rekao da očekuje od nadležnih organa da što prije identifikuju počinioce i da ih adekvatno sankcionišu, saopšteno je iz Vlade.

"Od Ministarstva unutrašnjih poslova Hercegovačko-neretvanskog kantona tražim da Srbima povratnicima u Mostar omoguće i garantuju bezbjednost i miran život u njihovim domovima", istakao je premijer Srpske.

Osmi napad na srpske povratnike u Mostaru ove godine

On je poručio da se nasilje mora iskorijeniti iz društva, a posebno nasilje čiji je korijen u međunacionalnoj netrpeljivosti.

"Tražim da se počionioci ovog gnusnog čina sa fašističkim predznakom najoštrije kazne i da se na taj način istakne nulta tolerancija prema svakoj vrsti nasilja usmjerenoj ka povratnicima u Hercegovačko-neretvanskom kantonu", rekao je Višković.

U mostarskom povratničkom naselju Baćevići sinoć je više nepoznatih osoba na igralištu napalo srpsku djecu, a igralište i selo oblijepljeno je kukastim krstovima, svastikama, slovom "U", "HVO", potvrdili su za Srnu mještani Baćevića.

Mještani tvrde da se kroz selo prije četiri noći čula i rafalna pucnjava.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana