Višković: MUP djelovao prema zakonu

Srna
Višković: MUP djelovao prema zakonu

BANjALUKA - Predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković izjavio je da je Ministarstvo unutrašnjih poslova (MUP) u zakonski predviđenoj proceduri privelo lica koja su u Srebrenici za Badnji dan narušavala javni red i mir, te da informacije o događaju demantuju da je to bilo usmjereno protiv bošnjačkog naroda.

Višković je istakao da je MUP odradio sve što treba, te da nije bilo nikakve namjere nekoga da nanese štetu jer su ljudi proslavljali Božić, nego da je ustanovljeno da je riječ o signalnom pištolju čiji je zvuk pucnja sigurno uznemirio neke ljude.

"Znate da se tradicionalno kod Srba kad dođu praznici bacaju petarde ili nešto drugo, ali to nije bio pucanj iz vatrenog oružja nego je bio signalni pištolj", rekao je Višković novinarima u Banjaluci komentarišući hapšenje dva lica iz Srebrenice nakon saznanja da je u mjestu Potočari pucano iz vozila koje se nalazilo u koloni koja je pratila badnjak.

On je rekao da će MUP Srpske sprovesti svu proceduru i lica koja su pucala iz signalnog pištolja biće kažnjena u skladu sa zakonom.

Prema njegovim riječima, sada se želi u javnosti predstaviti da je to uznemiravanje i da je usmjereno protiv nekoga drugoga, što apsolutno ne stoji, jer sam događaj i informacije o njemu demantuju one koji promovišu da je to usmjereno protiv bošnjačkog naroda i radi zastrašivanja.

Postupajući po saznanjima da je 6. januara u Potočarima došlo do pucanja iz vatrenog oružja iz vozila u pokretu, koje se nalazilo u koloni koja je pratila badnjak, policijski službenici su utvrdili da je lice čiji su inicijali G.A. pucalo iz signalnog pištolja, koji je uz potvrdu oduzet, dok je lice N.G. upravljalo vozilom, saopšteno je iz Policijske uprave Zvornik.

O ovome je obaviješten dežurni tužilac Okružnog tužilaštva u Bijeljini, koji je naložio dostavljanje izvještaja o počinjenom krivičnom djelu. Slijedi dalji rad na dokumentovanju događaja, dodali su iz policije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana