Višković: Jasna poruka iz Novog Sada o značaju slobode, jedinstva i zastave

Srna
Višković: Jasna poruka iz Novog Sada o značaju slobode, jedinstva i zastave

NOVI SAD - Iz Novog Sada večeras jasno poručeno koliki je značaj slobode, jedinstva i nacionalne zastave za srpski narod, istakao je predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković.

"Srećan Dan srpskog jedinstva, slobode i nacionalne zastave!", istakao je na društvenoj mreži "Iks" Višković, koji je večeras u Srpskom narodnom pozorištu prisustvovao svečanoj akademiji posvećenoj obilježavanju Dana srpskog jedinstva, slobode i nacionalne zastave.

Srbija i Republika Srpska večeras su svečanom akademijom zajednički obilježile Dan srpskog jedinstva, slobode i nacionalne zastave, u prisustvu zvaničnika Srbije i Srpske, crkvenih velikodostojnika i mnogih javnih ličnosti iz svih sfera života.

Svečanosti su prisustvovali Njegova svetost patrijarh srpski Porfirije, predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik, srpski član Predsjedništva BiH Željka Cvijanović, predsjednik Narodne skupštine Srpske Nenad Stevandić, premijer Srbije Miloš Vučević, ministri u Vladi Srbije i Srpske, parlamentarci, predstavici vojvođanske vlasti, predstavnici Vlade Sjeverne Makedonije.

Dan srpskog jedinstva, slobode i nacionalne zastave državni je praznik koji se 15. septembra praznuje u Srbiji i Republici Srpskoj, simbolično je ustanovljen na dan kada se obilježava proboj Solunskog fronta, a proslavlja se od 2020. godine.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana