Višković: Izgradnja bolnice u Doboju teče planiranom dinamikom

Srna
Višković: Izgradnja bolnice u Doboju teče planiranom dinamikom

BANjALUKA - Predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković i potpredsjednik Kineske nacionalne farmaceutske grupe "Sinofarm" Jan Bing razgovarali su u Pekingu o zajedničnom projektu izgradnje bolnice u Doboju, te ocijenili da se radovi nesmetano izvode i da su prevaziđeni mnogi izazovi sa kojima su se suočavali tokom realizacije ovog projekta.

Višković je naglasio da je pandemija virusa korona uticala na prvobitno planiranu dinamiku izgradnje bolnice u Doboju, ističući da je "Sinofarm", uprkos brojnim izazovima, uspio da premosti ove probleme i da nastavi izgradnju budućeg zdravstvenog centra.

Jan je naveo da bi izgradnja bolnice u Doboju trebalo da budu okončana do kraja godine, te napomenuo da se radovi odvijaju planiranom dinamikom, saopšteno je iz biroa Vlade Srpske za odnose sa javnošću.

Predstavljajući kapacitete kojima raspolažu, potpredsjednik "Sinofarma" istakao je da ova grupacija zapošljava više od 220.000 radnika, te da su na 80. mjestu od 500 svjetskih kompanija rangiranih na prošlogodišnjoj globalnoj rang listi "Forčun global 500". /Fortune global 500/

On je naveo da bilježe neprestani poslovni rast, naročito intenzivan od 2013. godine.

Na sastanku je bilo riječi i o drugim oblastima u kojima "Sinofarm" razvija poslovanje, a to su oblasti medicinske opreme i sredstava, kao i gradnja zdravstvenih objekata. Kako je konstatovano, osim izgradnje bolnice u Doboju, postoji prostor za saradnju i na projektima i u drugim oblastima.

Na sastanku je ukazano i da je tokom pandemije virusa korona Republika Srpska bila među prvima koja je imala na raspolaganju "Sinofarmovu" vakcinu protiv kovida koju je ova kompanija distribuisala u ime Vlade Kine.

Višković je zahvalio "Sinofarmu" i Vladi Kine na pruženoj pomoći tokom pandemije virusa korona, te ukazao na to da se najveći broj građana Republike Srpske opredijelio upravo za vakcinu ovog proizvođača.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana