Višković, Eftimijade: Jačaćemo ekonomsku saradnju i zajedničke projekte

Srna
Višković, Eftimijade: Jačaćemo ekonomsku saradnju i zajedničke projekte

BANJALUKA - Predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković danas je u razgovoru sa grčkim ambasadorom u BiH Joanom Eftimijadom izrazio spremnost da u zajedničkim aktivnostima Vlade i Ambasade Grčke radi na privlačenju i povećanju interesovanja grčkih privrednika da ulažu u Srpsku.

Višković je napomenuo da na teritoriji Republike Srpske posluje određeni broj grčkih privrednika, kao i da Srpsku i Grčku povezuju značajne istorijske, kulturne i prijateljske veze, ali da je neophodno raditi na jačanju privrede i ekonomske saradnje.

Premijer Srpske je tokom nastupne posjete poželio dobrodošlicu Eftimijadi u Republiku Srpsku i BiH, te istakao da je dosadašnja saradnja sa Ambasadom Grčke bila izuzetna i da je Republika Srpska opredijeljena za nastavak i unapređe saradnje i u budućem periodu.

Eftimijadu je izrazila zahvalnost na srdačnoj dobrodošlici, te istakla spremnost da buduća saradnja rezultira brojnim zajedničkim projektima, saopšteno je iz Biroa Vlade Srpske za odnose sa javnošću.

Ona je istakla je da oblast obnovljivih izvora energije, kultura i turizam najvažnije oblasti za unapređenje već postojeće saradnje.

Naglasila je i da Grčka ima dobre potencijale i modele u oblasti proizvodnje obnovljivih izvora energije, dok je Višković istakao da ova oblast nudi velike mogućnosti za bolju privrednu saradnju, jer je energetika najveći razvojni resurs Republike Srpske.

Na sastanku je zaključeno da bi se u narednom periodu dosta aktivnosti moglo pokrenuti na proširenju saobraćajne komunikacije s naglaskom na vazdušni saobraćaj i uspostavljanje direktnih letova za grčke gradove.

To bi, kako je konstatovano, ubrzalo i poboljšalo ekonomsku saradnju, promociju kulture i turizma koji je od velike važnosti za razvoj i jačanje ekonomskih i privrednih veza i sarade sa Grčkom.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana