Višković: Donijećemo adekvatne mjere ako ne bude zaustavljena sudska lakrdija protiv Dodika i Lukića

Srna
Višković: Donijećemo adekvatne mjere ako ne bude zaustavljena sudska lakrdija protiv Dodika i Lukića

BANjALUKA - Predsjednik Vlade Radovan Višković rekao je da će Republika Srpska, ne iz hira, već potrebe, donijeti adekvatne mjere ako ne bude prekinuta sudska lakrdija u Sarajevu protiv predsjednika Srpske Milorada Dodika i vršioca dužnosti direktora "Službenog glasnika" Miloša Lukića.

"Pokušavaju da na montiranim sudskim procesima uklone predsjednika Republike, koji je legalno izabran na izborima i koji je radio Ustavom i zakonom propisan posao. Neko ga zbog toga procesuira. To je lakrdija. To ne smijemo i nećemo dozvoliti", rekao je Višković za RTRS.

Višković je pozvao da se prekine s takvom praksom, posebno ako se želi obezbijediti budućnost BiH.

"Republika Srpska neće dozvoliti da se oni iživljavaju na instituciji predsjednika Republike. Ako jednom uništite instituciju predsjednika Republike, nema više povratka", upozorio je Višković.

Kada je riječ o proslavi Dana Republike, premijer je pozvao građane da svojim prisustvom uveličaju događaj i svečani defile koji će prvi put biti održan u večernjem terminu u Banjaluci.

Višković je naglasio da Srbima u Republici Srpskoj niko ne može zabraniti da slave Dan Republike.

"To je naš rođendan. Pozivam građane da istaknu našu trobojku na kućama i stanovima. Mi to ne radimo da bismo nekome napakostili. Samo hoćemo da slavimo svoj rođendan. Na to imamo pravo po Ustavu i zakonu i to ćemo raditi. Siguran sam da će svaka proslava Dana Republike biti bolja od one prethodne", zaključio je Višković.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana