Vidović: Ruski predsjednički izbori sa maksimumom demokratije

Srna
Vidović: Ruski predsjednički izbori sa maksimumom demokratije

MOSKVA- Savjetnik predsjednika Narodne skupštine Republike Srpske Siniša Vidović, koji je posmatrač na predsjedničkim izborima u Rusiji, za Srnu je ocijenio da je riječ o izborima sa maksimumom demokratije.

Delegacija iz Republike Srpske je jedna od delegacija iz 36 zemalja i pet međunarodnih organizacija koje će posmatrati predsjedničke izbore u Rusiji.

Vidović je jedan od posmatrača iz Republike Srpske koji je naglasio značaj daljeg razvoja rusko-srpskih odnosa i koliko je taj odnos bitan za stabilnost i napredak Republike Srpske.

"Velika je odgovornost biti danas posmatrač na izborima u koje su uprte oči cijeloga svijeta", rekao je Vidović.

On je istakao da dilema ne postoji i uvjeren je u ishod izbora koji će značiti još šest godina zdrave i kvalitetne predsjedničke pozicije Vladimira Putina.

Vidović je ocijenio i da su ovo izbori sa maksimumom demokratije, a mogućnost glasanja obezbijeđena je i elektronskim putem za one koje su se prethodno registrovali u sistemu.

U Rusiji je danas počelo glasanje na izborima za predsjednika Rusije.

Prvi su svoje pravo glasa iskoristili stanovnici Kamčatke, a izbori u zemlji koja se proteže kroz 11 vremenskih zona trajaće do nedjelje naveče.

Centralna izborna komisija Rusije registrovala je četiri predsjednička kandidata: Nikolaj Haritonov /Komunistička partija/, Leonid Slucki /LDPR/, Vladislav Davankov /Novi ljudi/ i Vladimir Putin /samostalni kandidat/.

Za izbore je pripremljeno više od 94.000 biračkih mjesta i odštampano 113,6 miliona glasačkih listića.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana