Vidović: Nedopustvo da vjerski poglavar poziva na sukobe

Srna
Vidović: Nedopustvo da vjerski poglavar poziva na sukobe

BANjALUKA - Potpredsjednik Ujedinjene Srpske Siniša Vidović smatra da je nedopustivo da vjerski poglavar bilo koje vjerske zajednice poziva narod na sukobe, kao što je to učinio u svojoj izjavi poglavar Islamske zajednice u BiH Husein Kavazović.

Vidović je Kavazoviću poručio da treba da se stidi svog čina, te da, prije nego što nešto kaže, treba dobro da razmisli u čije ime govori.


“Siguran sam da ne govori u ime poštenih muslimana”, rekao je Vidović.

On smatra i da, kada bi nešto ovako izjavio srpski patrijarh, i nebo i zemlja bi se sručili na njega.

“Nikada niste čuli ni od jednog srpskog patrijarha ovako ratnohuškaške riječi. Ne plašimo se mi ni njega ni njegovog rata. On ovako govori u ime Bakira Izetbegovića i donosi štetu svima u BiH”, rekao je Srni Vidović.

On je napomenuo da bez Republike Srpske nema ni BiH.

“Što prije to shvate i vjerski poglavari i politički lideri prije će nam biti svima i lakše i bolje. Umjesto da krenemo putem napretka i rješavamo pitanja egzistencije i privrede, neki sumnjivi likovi nas vraćaju u krvave devedesete”, rekao je Vidović.

Kavazović je za MTV “Igman” izjavio da je “današnja borba u institucijama BiH” i da se ne smije dozvoliti da se one ruiniraju.

“Moramo pokazati da smo na sve načine spremni da branimo institucije BiH, a ako one padnu, a imali smo to 1992. godine, moramo biti spremni braniti ovu zemlju i oružjem”, dodao je Kavazović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana