Važan nastavak modernizacije oružanih snaga

Srna
Važan nastavak modernizacije oružanih snaga

SARAJEVO - Predsjedavajuća Savjeta ministara Borjana Krišto i komandant NATO štaba u Sarajevu Pamela Mekgaha istakle su važnost nastavka programa razvoja i modernizacije Oružanih snaga BiH, kao i daljeg učešća BiH u zajedničkim mirovnim operacijama sa članicama NATO-a.

Krišto je ukazala na značaj nedavnih odluka Savjeta ministara kojima se omogućava nabavka novih helikoptera za Oružane snage BiH i školovanje oficira vojno-evidencijske specijalnosti vazduhoplovstva.

Ona je ocijenila da je postizanje saglasnosti o tim projektima, nakon dugog vremena zastoja, važan iskorak za BiH i pokazatelj da je moguć konsenzus svih političkih aktera o važnim projektima za BiH, saopšteno je iz Savjeta ministara.

Tokom sastanka Krišto je podvukla važnost saradnje sa NATO-ovim štabom na evroatlantskom putu BiH, naglasivši da NATO ne predstavlja samo vojni, nego i politički savez koji dijeli vrijednosti slobode, demokratije, pluralizma i konsenzusa.

Krišto je zahvalila na kontinuiranoj podršci BiH u oblasti odbrane i bezbjednosti, te iskazala opredjeljenje za intenziviranje saradnje i dalji razvoj partnerskih odnosa.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana