Vatrogasac koji je gasio požar u "Elektrokrajini" prebačen na UKC

GS
Foto: Velibor Tripić

Banjaluka - Osam osoba, od kojih jedan vatrogasac, zbrinuto je u Hitnoj pomoći zbog požara u zgradi „Elektorkrajine“ u Banjaluci.

Potvrdila je ovo doktorica Nada Banjac, načelnik Službe hitne medicinske pomoći te dodala da je vatrogasac prebačen u Univerzitetski klinički centar Republike Srpske.

- On je, pored gušenja od dima, imao visok pritisak i bol u grudima - rekla je Banjčeva.

Ukupno se sedam gostiju iz hotela javilo u Hitnu pomoć.

- Prvi poziv je uslijedio u 10.25 časova od strane recepcionerke hotela "Bosna", koja je rekla da se jedan gost hotela loše osjeća, nagutao se dima i teško diše. To su bili gosti hotela sa prvog sprata, radilo se o glumcima iz Novog Sada i njima je brzo dim ušao kroz otvorene prozore u sobe - rekla je Banjčeva.

Ona je rekla da je jedno lice još na opservaciji, ostali su dobro, pregledani, zbrinuti i otpušteni, navela je doktorica.

 - Naša ekipa je na licu mjesta ako bi zatrebala intervencija vatrogascima ili nekome od lica koji učestvuju u gašenju požara - izjavila je ona.

Podsjećamo, jutros je izbio požar na prvom spratu "Elektrokrajine" u centru Banjaluke, koji se potom proširio i na susjedni hotel "Bosna". Požar je, u međuvremenu, stavljen pod kontrolu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana