Vatra bukti u Federaciji BiH, ali i dalje odbijaju pomoć Beograda

RTRS
Vatra bukti u Federaciji BiH, ali i dalje odbijaju pomoć Beograda

Već drugi dan vatrogasci u Federaciji bore se sa vatrenom stihijom. Čekajući traženu pomoć helikoptera iz Sarajeva vatrogasci iz Mostara uspjeli su da lokalizuju požar, dok žarište na području Bugojna ne jenjava.

Na gašenju tog požara angažovan je helikopter Oružanih snaga BiH. Na pružanje pomoći prilikom ovakvih situacija, zbog blokiranja od strane bošnjačkih kadrova, još čeka helikopter koji je ponudila Srbija. Dok Federacija gori, ministar inostranih poslova Elmedin Konaković po povratku iz Amerike, želi da u potpunosti okonča saradnju policije Srpske i federalnih kantona sa policijom Srbije i Hrvatske.

Požari u Federaciji BiH. Na području Bugojna vatra je zahvatila 50 hektara šume. Zbog nepristupačnosti terena i opasnosti od mina, angažovan je helikopter Oružanih snaga BiH. Time se pohvalio i ministar odbrane Zukan Helez, obilazeći požarište na teritoriji grada u kojem živi, iako ostaje nejasno ko je odobrio upotrebu helikoptera.

Opasnost od širenja požara kod Bugojna je velika. Uvjerili su se u to iz Helikopterskog servisa Republike Srpske, koji su izvršili izviđanje terena. Iz Federacije nisu tražili pomoć Srpske. Direktor Helikopterskog servisa Boban Kusturić kaže da bi uz pomoć helikoptera koje nudi Srbija djelovanje bilo najefikasnije, piše RTRS.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana