Uz navijače do podviga: Fudbaleri Sloge u odgođenoj utakmici drugog kola dočekuju Željezničar

Darko Pašagić
Uz navijače do podviga: Fudbaleri Sloge u odgođenoj utakmici drugog kola dočekuju Željezničar

DOBOJ - Fudbaleri Sloge poslije pobjede nad Tuzla sitijem sa dosta optimizma dočekuju današnji susret sa Željezničarem koji se igra od 15 časova na stadionu “Luke” u Doboju.

Riječ je o odgođenoj utakmici drugog kola Premijer lige koja nije odigrana u zakazanom terminu zbog obaveza Sarajlija na evropskoj sceni.

- Bio bih puno srećniji da ne moramo danas igrati, već da smo odigrali u zakazanom terminu, kada je možda bio bolji voljni momenat poslije pobjede nad Sarajevom na “Koševu”. Međutim, tako je moralo biti, ali ne treba zaboraviti da i ovaj susret dočekujemo poslije pobjede nad Tuzla sitijem, čime smo napravili odličan psihološki momenat i dobru uvertiru za duel protiv tima sa “Grbavice” - naglasio je šef stručnog štaba Sloge Vlado Jagodić.

Iskusni stručnjak osvrnuo se i na dva uzastopna poraza Željezničara.

- Sigurno je i za njih ovo veoma težak meč u kojem traže izlaz iz krize rezultata. Međutim, njihovi problemi nas ne zanimaju, mada moramo biti maksimalno fokusirani ako želimo da dođemo do novih bodova. Bilo bi sjajno da uz pomoć velikog broja navijača ostvarimo dobar rezultat i tako na najbolji način ovjerimo tri boda osvojena protiv Tuzla sitija. Zato pozivam sve naše pristalice da nam baš kao i u prošlom kolu budu vjetar u leđa i budu uz nas u ovom veoma važnom susretu, a u ime igrača mogu da obećam da ćemo im se odužiti maksimalnim zalaganjem na terenu - nastavio je Jagodić.

Dobojlije u ovom susretu neće biti kompletne.

- Ono što me brine je da smo poslije Tuzla sitija za neki naredni period ostali bez Siniše Dujakovića koji je obnovio povredu. Radi se o rupturi mišića lista i još je neizvjesno koliko će trajati oporavak. Zbog toga smo na posljednjim treninzima bili prinuđeni da uigravamo neke druge kombinacije, ali ono što je dobro je da imamo širok roster igrača i da niko nije nezamjenjiv - dodao je Jagodić.

Pouzdani vezni fudbaler Sloge Nikola Dujaković očekuje veoma neizvjesnu utakmicu, ali se nada povoljnom rezultatu.

- O kvalitetu Željezničara i kada nisu u formi ne treba trošiti puno riječi. Međutim, niko ne može da bude favorit protiv nas kada se igra na stadionu “Luke” i vjerujem da imamo snage da velikom rivalu pomrsimo račune. Bilo bi sjajno da ostvarimo drugu uzastopnu pobjedu i mnogo mirnije uđemo u nastavak sezone - naglasio je Dujaković.

Premijer liga

1. Sarajevo 6        4        1        1        10:5   13

2. Š. Brijeg         5        4        1        0        8:3     13

3. Borac     5        4        0        1        14:5   12

4. Velež     6        3        2        1        11:4   11

5. Željezničar    6        3        0        3        8:6     9

6. Posušje 7        3        0        4        8:8     9

7. Igman     7        3        0        4        11:16 9

8. GOŠK    7        2        2        3        9:13   8

9. Zrinjski 4        2        0        2        8:6     6

10. Tuzla siti      6        2        0        4        10:10 6

11. Sloga (D)        6        2        0        4        4:13   6

12. Zvijezda 09     7        1        0        6        10:22 3

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana