Usvojen program obilježavanja 25 godina postojanja i rada NS RS

Srna
Usvojen program obilježavanja 25 godina postojanja i rada NS RS

Banjaluka - Organizacioni odbor za obilježavanje 25 godina postojanja i rada Narodne skupštine Republike Srpske usvojio je danas Program aktivnosti povodom obilježavanja ovog jubileja koji će trajati od septembra ove do Dana Republike Srpske, 9. januara 2017. godine.

Odbor je na sjednici u Banjaluci odlučio da o aktivnostima obilježavanja jubileja upozna Vladu Republike Srpske kako bi se u program uključila resorna ministarstva, saopšteno je iz Narodne skupštine.

Članovi Sekretarijata Odbora za obilježavanje obišli su sve lokacije na kojima su održavane sjednice Narodne skupštine od Bileće do Prijedora i predložili objekte na kojima će u novembru biti postavljene spomen-ploče.

Prema Programu aktivnosti, u septembru će Ministarstvo prosvjete i Republički pedagoški zavod raspisati konkurs za učenike osnovnih i srednjih škola za najbolji literarni i likovni rad o temi "25 godina Narodne skupštine".

Svečana sjednica Narodne skupštine Republike Srpske biće održana 24. oktobra u sali za plenarne sjednice Narodne skupštine u Banjaluci. Tom prilikom biće postavljena i izložba "25 godina Narodne skupštine Republike Srpske" i prikazan kratki dokumentarni film.

U novembru će u hotelu "Bistrica" na Jahorini, u kojem su održane neke od najvažnijih sjednica Narodne skupštine, biti upriličena svečanost povodom jubileja i otvorena izložba "25 godina Narodne skupštine Republike Srpske".

Tokom decembra izložba će biti postavljena u sjedištima svih izbornih jedinica u Republici Srpskoj, a u saradnji sa Akademijom nauka i umjetnosti Republike Srpske i Univerziteta u Banjaluci i Istočnom Sarajevu biće održan okrugli sto o temi "25 godina Narodne skupštine Republike Srpske".

Nakon održavanja okruglog stola planirano je štampanje zbornika radova.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana