Uspješno izvršena dva vazdušna medicinska transporta iz Trebinja za Banjaluku

SRNA
Uspješno izvršena dva vazdušna medicinska transporta iz Trebinja za Banjaluku

BANjALUKA - Pripadnici Helikopterskog servisa i ljekari Univerzitetskog kliničkog centra /UKC/ Republike Srpske danas su uspješno izvršila dva vazdušna medicinska transporta iz Opšte bolnice u Trebinju u UKC u Banjaluci.

"Pacijent D.R. /55/ prevezen je u jutarnjim časovima iz Bolinice u Trebinju u UKC radi dalje dijagnostičke obrade, a zbog razvijanja neuroloških komplikacija. Odmah po izvršenom transportu, helikopter je, na zahtjev trebinjske bolnice ponovo poletio radi transporta drugog pacijenta", rekao je Srni direktpr Helikopterskog servisa Republike Srpske Boban Kusturić.

On je naveo da je riječ o 67-godišnjem pacijentu čiji su inicijali Ć.B. koji je zbog komplikacija hronične opstruktivne bolesti pluća, uz puni monitoring i respiratornu podršku, upućen u Kliniku za anesteziologiju i intenzivno liječenje UKC-a na dalju dijagnostiku i liječenje.

Pripadnici Službe za vazdušni medicinski transport i danas su, kao i ranijih godina, spremno, profesionalno i uspješno izvršili ova dva transporta uz maksimalnu posvećenost i veoma kompleksnu koordinaciju svih učesnika u organizaciji transporta.

Zaključno sa današnjim danom, pripadnici službe za vazdušni medicinski transport od početka ove godine izvršili su ukupno pet evakuacija pacijenata.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana