Novi ministar pravde Crne Gore najavio potpisivanje Temeljnog ugovora sa SPC

Srna
Novi ministar pravde Crne Gore najavio potpisivanje Temeljnog ugovora sa SPC

PODGORICA - Ministar pravde Crne Gore Marko Kovač izrazio je nadu da će Temeljni ugovor sa Srpskom pravoslavnom crkvom (SPC) biti potpisan u relativno kratkom roku, u skladu sa Ustavom i zakonima.

Kovač je rekao da se nada da će Vlada sa SPC u relativno kratkom roku usaglasiti i Temeljni ugovor, prenosi Radio-televizija Crne Gore.

“Ono što želim da najavim jeste nastavak rada na kodifikaciji građanskog zakonika čime bi zaokružili građansko pravnu materiju što bi negdje za posledicu imalo i jačanje integriteta države i društva kao i veću pravnu sigurnost. U tom smislu sam već obavio razgovore sa određenim pravnim ekspertima koji su izrazili volju da učestvuju u tom procesu.”

On je najavio da će vrlo brzo inicirati sastanak sa predsjednikom Skupštine Crne Gore i predstavnicima svih poslaničkih klubova kako bi na najefikasniji i najbrži način izašli iz krize legitimiteta dijela članova Sudskog savjeta.

Kovač rekao je u razgovoru za Portal RTCG da će vrlo brzo inicirati sastanak sa predsjednicom Skupštine Crne Gore ali i predstavnicima svih poslaničkih klubova kako bi na najefikasniji i najbrži način izašli iz nesporne krize legitimiteta dijela članova Sudskog savjeta, kroz raspisivanje poziva za izbor novih članova iz reda uglednih pravnika.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana