Uprkos sastanku sa PDP-om: SDS ne odustaje od kandidata u Banjaluci

GS
Foto: SDS

Delegacije SDS-a i PDP-a usaglasili su danas da je potrebno razgovarati unutar opozicije i dogovoriti način saradnje za predstojeće lokalne izbore. Milan Miličević najavio je da postoji mogućnost da ova stranka predloži svog kandidata za gradonačelnika Banjaluke.

"Zajednički sastanak svih stranaka opozicije trebalo bi da se održi u narednom periodu, a cilj treba da bude usaglašen nastup opozicije na sljedećim izborima", saopšteno je iz SDS-a, nakon sastanka delegacija koje su predvodili predsjednici dvije stranke Milan Miličević i Branislav Borenović.

Predsjednik SDS-a istakao je da će već u toku marta biti poznata imena većine kandidata za načelnike i gradonačelnike u Srpskoj, ispred opozicionih stranaka, te da će SDS dati najveći broj kandidata.

"Želimo da u onim sredinama gdje stranke predlažu svoje kandidate, poput Banjaluke, i još nekih manjih lokalnih zajednica, pokušamo ići ka tome da vidimo kolike su šanse da imamo zajednički nastup. Tamo gdje imamo jednu kolonu uvijek je to bolje, a tamo gdje nemamo, treba prihvatiti da je to tako. Nikad nije bilo da sto odsto bude u svim zajednicama, jer su različiti odnosi na lokalnim nivoima, tamo su lokalne politike", kazao je Miličević.

Nakon toga osvrnuo ne na aktuelnu političku situaciju u Banjaluci i rekao da postoji mogućnost da i SDS predloži svog kandidata na Lokalnim izborima.

"Ja nisam ranije govorio slučajno u prethodnom periodu, a o tome se govorilo i na sastanku Gradskog odbora u Banjaluci, da SDS ozbiljno razmišlja da imamo svog kandidata. Mnogi su razlozi za to", rekao je Miličević.

Napomenuo je da Predsjedništvo SDS-a neće sabotirati ono što odluče gradski ili opštinski odbori kada su u pitanju kandidature.

Na sastanku je razgovarano o saradnji dvije partije u narednim periodu, kada će SDS održati bilateralne sastanke i sa Listom za pravdu i red i Narodnim frontom, dodaje se u saopštenju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana