Uljarević: Srebrenicu kao "političku mahalicu" koriste režiseri zločina u tom gradu

Srna
Uljarević: Srebrenicu kao "političku mahalicu" koriste režiseri zločina u tom gradu

BEOGRAD - Književnik iz Crne Gore Radomir Uljarević izjavio je da Srebrenicu kao "političku mahalicu" koriste oni u čijoj je režiji i izveden zločin.

Kada se u Crnoj Gori pokrene neka dobra i konstruktivna priča, Uljarević kaže da se onda uvede u priču Srebrenica kao "pokrivalica zločina" koji je izveden nad srpskim narodom u Bratuncu i Kravici i u mnogim drugim mjestima.

"Oni zaista nemaju pijeteta za stradalnike u Srebrenici, jer da imaju ne bi žrtve djelili po nacionalnoj osnovi", rekao je Uljarević za "Večernje novosti".

Prema njegovim riječima, gutajući taj globalistički mamac, od Srba se traži da zaborave genocid u Bratuncu.

Uljarević, koji u svojoj knjizi "Pepeo" pjesničkim jezikom preispituje zlo koje je kulminiralo u Jasenovcu, naglasio je da se o ovom logoru danas uglavnom ćuti, kao i o jedinom logoru za djecu u Evropi – Jastrebarskom.

Na navod da je veliki srpski književnik Branko Ćopić još 1970. godine pominjao Jasenovac u čuvenom pismu Ziji Dizdareviću, Uljarević je rekao da je Ćopić skupo platio sjećanje na Ziju, upravo zbog Jasenovca.

"Verujem da je to bila kap koja je prelila čašu i Ćopić više nije mogao da utiče na zlu sudbinu koja ga je pratila u stopu do posljednjeg dana", ocijenio je Uljarević.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana