Uhapšeni direktor ŠG "Borja" predat Tužilaštvu

GS
Uhapšeni direktor ŠG "Borja" predat Tužilaštvu

BANjALUKA - Direktor Šumskog gazdinstva (ŠG) "Borja" Teslić Nenad Dušanić koji je uhapšen juče zbog sumnje da je primio 5.000 maraka mita predat je Republičkom javnom tužilaštvu.

Nakon što ga ispita postupajući tužilac, odlučiće o tome da li će za njega da predloži pritvor.

Dušanića su juče uhapsili pripadnici Uprave za organizovani i teški kriminalitet MUP-a Srpske u okviru akcije "Borja" na području Teslića.

Osumnjičenom se na teret stavlja da je zahtijevao i primio 5.000 KM radi obavljanja poslova iz nadležnosti šumskog gazdinstva.

-Tužilaštvo poziva sve građane da odmah prijave svako službeno lice, na bilo kojem nivou vlasti, koje od njih zahtijeva novac, poklon ili bilo kakvu drugu korist kao protivnaknadu za obavljanje ili neobavljanje službene radnje, jer od blagovremenog prijavljivanja krivičnog djela i prikupljanja dokaza, zavisi i uspješno procesuiranje počinilaca ovih krivičnih djela - saopšteno je iz Republičkog javnog tužilaštva.

Kako su dodali, prijavljivanje koruptivnih krivičnih djela nakon što se ona izvrše, zbog propuštanja da se prikupe zakoniti dokazi, vrlo rijetko mogu dovesti do podizanja optužnice i donošenja osuđujuće presude.

-Svi građani koji prijave krivično djelo biće zaštićeni u skladu sa pozitivnim zakonskim propisima -  naveli su iz Republičkog javnog tužilaštva.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana